Susan, jobber frivillig for DMI

Av Lill Muir

Susan Shannon er en av DMIs frivillige døve medarbeidere ved hovedkontoret i Melbourne, Australia. Hun hjelper Jenny med fadderarbeidet og Lill med stand for DMI. Diktet hennes er blitt til velsignelse for mange. Kanskje du møtte henne i Norge for noen år siden?

Susan er fra en jødisk familie. Etterat faren mistet hele familien sin i  Holocaust, flyktet han via Litauen hvor en japansk diplomat hjalp jøder å flykte videre via Russland. Omsider kom han til Australia. Der giftet han seg med en jødisk kvinne fra Polen og fikk familie på nytt. Susan var den eneste av barna som ble født døv. På døveskolen ble hun ertet fordi hun var jøde, noe som såret veldig. Hun  lærte om jødedommen i oppveksten, men sier: “Jeg skjønte ikke hvem Gud virkelig var”. Som 19 åring begynte hun å gå på samlinger for døve hos Neville Muir i hjemmet til foreldrene hans. Hun gikk også på døvegudstjenester, for hun ivret etter å lære mer om Jesus. Etter en måneds tid, ble hun en kristen og forsto at Jesus virkelig var jødenes Messias. Men 5 år senere gikk hun bort fra Gud. Sytten vanskelige år fulgte. Hun ble gift og skilt fra samme mann to ganger! I 1991 kom vendepunktet.

Susan er en aktiv kristen og bor i gangavstand fra Lill og Neville. Hun har to barn og tre barnebarn. I mange år jobbet hun som konsulent for Telstra (et tele-firma) og underviste i australsk tegnspråk. Hun er kreativ og lager vakre kort som selges til inntekt for DMI. Hun har meldt seg på til konferansen i Seoul og håper å treffe mange der…

Håper du har meldt deg på!