Av Gunnar Dehli
Trevor Galpin underviser med døvetolka
I sommer var 45 pastorer og ledere samlet ved Nilens bredd i Uganda for å få ny innsikt. Det var stor rift om plassene. Mange kom langveisfra. Døve fra Sør-Sudan, Malawi, Zambia, Rwanda, Burundi, Tanzania, Kongo, Kenya og Uganda ønsket å få ny erfaring om hvem Gud er som Far. De færreste hadde fått noe særlig undervisning om Ham. Mange hadde et teoretisk forhold til Gud som far, og Han opplevdes fjern.
Samling rundt bålet om kvelden. F.v. Gunnar (Norge), Fabien (Burundi), Papy (DR Kongo) og Robert (Uganda).
Mye latter og gledes-uttrykk på Guds Farshjerte-skolen i Jinja, Uganda.
Et vakkert senter i Jinja, Uganda, Mto Moyoni, som betyr «Hjertets elv» tok imot de 45 deltakerne til en ukes Guds Farshjerteskole. Det var første gang en slik skole ble arrangert for døve. Det ble en ny erfaring for flere deltakere: «Jeg trodde dette var en vanlig konferanse der jeg skulle få mer kunnskap, men isteden har vi fått oppleve Fars kjærlighet på en måte vi aldri har erfart før. Jeg vet nå at jeg er Hans sønn. Dette er en helt historisk samling!» Å oppdage at Gud Fars kjærlighet kan mottas helt personlig, ble en ny opplevelse for mange. Folk forsto at fordi Jesus har åpnet veien tilbake til Far, kan vi leve i Fars nærhet og hele tiden erfare at vi er elsket av Han. Vi kan få ha en identitet av å være sønner og døtre av Far. Dette er godt nytt!
Kursholder Trevor Galpin hadde selv samlet inn støtte fra USA for å kunne arrangere denne Farshjerteskolen for døve. Deltakerne betalte selv bare 10 dollar. Skolen ble arrangert i stille og svært naturskjønne omgivelser. Det gjorde det lettere for aktive ledere å klare å koble ut alle oppgaver og ansvar i en hel uke. De kunne få ta imot et budskap til seg selv. Det gjorde dem godt.
Båttur på Nilen. En sterk opplevelse for mange. For flere var det første gang i båt.