Av Lill Muir

Grace Broadbent – døvelærer

– De som var med på DMIs konferanse i Seoul ifjor, husker Grace fra Melbourne og hennes smittende smil! Hun er fast frivillig tolk i menigheten. Her forteller hun litt om seg selv:

Jeg ble født i Kuala Lumpur i Malaysia. Mor og far er kristne, likeså jeg og søsteren min. Halvannet år gammel flyttet vi til Australia. I 1997 ble vi aktivt med i samme kirke som Lill og Neville Muir. Det var alltid fascinerende å se Neville tolke! Helt siden jeg var liten og så på barneprogrammene på TV med australsk tegnspråk “vindu” på skjermen, ble jeg interessert i tegnspråk. Susan Shannon, som er døv, tilbød seg å starte opp en tegnspråk-klasse hvor jeg og noen få andre var med. Jeg tok tegnspråk på videregående og på universitetet fram til 2005. Samme år ble jeg frivillig medhjelper på Døve-olympiaden i Melbourne, og ble også med på DMI team til Filippinene for å hjelpe til på påskeleirene det året. Det var en stor opplevelse å møte DMIs medarbeidere, lærerne og barna og se arbeidet som jeg hadde hørt så mye om.  Jeg frydet meg over å være sammen med barna og få lære enda et tegnspråk! 

Jeg er utdannet engelsklærer for videregående. Omsider ble jeg lærer for døve i 2012.  Av de 32 elevene på døve-enheten ved skolen, er jeg lærer for en gruppe på seks, kjekke, elever. Gud åpner dører for oss i rett tid! Det året jeg ble døvelærer, var det flere døve som kom til gudstjenestene våre, og de fikk jeg tolke for. Takket være dem lærer jeg stadig mer! Mannen min og jeg håper å reise til DMI konferansen i Norge i 2017. Vi gleder oss til å treffe dere vi ble kjent med i Seoul og mange flere!