Budskap fra døve på landsbygda i Chikwawa, Malawi: Vi vil være med i DMI!Av Gunnar Dehli

Her i Malawi har vi minst 50.000 døve, men det er ingen kristne menigheter eller grupper for dem. Døve er en folkegruppe som ikke er nådd med evangeliet! Dette var meldingen jeg fikk fra Julie NyaMwase, presidenten i døveforbundet i Malawi i 2013. – Kom over til Malawi og hjelp oss, ba hun inntrengende.

Mange har bedt, og i DMI har vi søkt å finne måter å kunne bistå på. I fjor høst dukket det plutselig opp noen e-poster til oss fra Elton Mukarangeya, en ung pastor i Malawi. Han fortalte om hvordan Gud hadde lagt døve på hjertet hans, og nå ville han gjerne bli en del av DMI. Han er selv hørende, men de døve på landsbygda har lært han deres måte å kommunisere på. I februar besøkte jeg ham for å se hva som skjer blant døve der. Jeg ble overveldet!

Elton og Mary med deres to barnDet viser seg at i løpet av de siste par årene har Elton etablert fire menigheter for døve i Malawi og tre i Mosambik, alle på landsbygda. På hvert sted har han også satt i gang skoletilbud for de døve barna. Han har også et stort arbeid med å ta seg av foreldreløse, som det er det mange av i Malawi og Mosambik. Dette er to av landene i verden som er hardest rammet av Hiv/Aids.

Nå har Elton og familien flyttet inn til Blantyre, en stor by med mange døve. Her er han i gang med å plante en ny døvemenighet og han ønsker å starte en ungdomsskole og videregående tilbud med yrkesopplæring der. Slike tilbud eksisterer knapt i Malawi og det betyr at svært mange døve er arbeidsledige.

Malawi ble rammet av en storflom i vinter, svært mange mennesker ble husløse og avlinger ble ødelagt. Nå er det tørke mange steder. Det kan bli matmangel. Elton og hans medarbeidere tar aktivt del i å møte folks behov for mat, klær og husrom.

Det ser ut til at bønnene for Malawi er i ferd med å bli besvart.

  Mais-utdeling til døve barn     

Josephat Mulongo, Elton og Gunnar