Solen skinte i Stavern hele uken på DMIs sjuende internasjonale konferanse i Stavern fra 12. – 16. juni.
Så mange folk fra så mange land var samlet for å ære Gud, å se hverandre igjen, møte nye mennesker og å bli kjent med DMIs arbeid.
Hver morgen for de som våknet tidlig var det «devotional morning». Flere av DMIs medarbeidere fra forskjellige land hadde ansvar for de samlingene. Josephat Mulongo fra Kenya holdt bibeltimer om konferansetemaet «Sønner og døtre av en kjærlig far».
Etter Josephats tale var det ulike presentasjoner fra land hvor DMI arbeider. På denne måten ble både DMIs medarbeidere og andre deltakerne kjent med DMIs virksomhet. Etter lunsjen på tirsdag og torsdag var det flere workshopper med forskjellige temaer, fra at Stefanus Alliansen underviste om «Freedom of religion or belief» til at folk lærte å lage armbånd.
Midt i uken dro alle konferanse deltakerne på en båttur i skjærgården og gikk i land på en av øyene der. Alle deltakerne fikk smake reker, for mange var det for første gang.
Hver kveld var det forskjellige programinnslag med både lovsang, vitnespyrd, taler, akrobatisk show og feiring av Lill Muirs 70 års-dag.
Visumproblemer
Selv om konferansen hadde deltakerne fra 22 forskjellige nasjonaliteter, opplevde vi at norsk visumpolitikk nå er kraftig innstrammet. Mange visumsøknader (30) ble avvist for folk fra Uganda, Burundi, Rwanda, Kongo, Syria, Egypt og Malawi. Noen var for unge, ikke gift eller kom fra et risiko-land. Dermed utgjorde de en risiko for å hoppe av i Norge. Vi sendte ut en pressemelding. Gunnar Dehli ble intervjuet av NRK og avisen Dagen skrev en artikkel om saken. På vår hjemmeside kan dere lese artiklene. Vi ville skape oppmerksomhet om de konsekvensene en innstrammet visumpolitikk har for norske organisasjoners mulighet til å holde internasjonale arrangement her i landet.
Neville på sykehus
Det er kjent at Neville Muir har kreft. Mange ba om at han likevel skulle kunne komme til konferansen. Etter landing i Oslo måtte han noen dager på sykehus, før han ble med på konferansens siste del. Lill var hele tiden sammen med Neville. Vi takker Gud for at de kom. Det var til stor glede for deltakerne. Det var fantastisk å se så hvor mange mennesker som kjenner Neville og Lill og er glade i dem.
Fantastiske frivillige
I hele uken hadde vi ca. 20 frivillige som hjalp oss med DMIs konferanse. De var flinke med å hjelpe gjestene til å føle seg hjemme her i Norge. Uten de frivillige var konferansen ikke mulig å gjennomføre.
Gaver
Vi er veldig takknemlige for støtten som gjorde det mulig for noen av våre medarbeidere å kunne delta konferansen. Disse deltakerne fikk en fantastisk erfaring, både under konferanseuken og å være i Norge.
Kort sagt, det var en fantastisk uke med mange aktiviteter og åndelige opplevelser. Videre i bladet leser dere hvordan Brita Skogly Kraglund som er hørende, har opplevd konferansen.