Hva er DMI

Deaf Ministries International ble opprettet i Sør-Korea i 1979 av det norsk-australske ekteparet Lill og Neville Muir. I de 34 årene som fulgte har arbeidet spredt seg til flere land i Asia og Afrika og omfatter nå mer enn 120 døvemenigheter, fire døveskoler: to på Filippinene, en i Myanmar og en i Kenya. Videre er det fem utdanningssentre der det gis ulike kurs og utdanningstilbud på videregående nivå og noe på høyskolenivå. Her finner vi blant annet Bibelskoler og lærerutdanning. DMI driver også en mengde sysselsettingsprosjekter eller hjelp-til-selvhjelp prosjekter. Arbeidet er i stadig vekst.

DMI har et støtteprogram for mer enn 500 døve barn og unge, med omkring 175 arbeidere bestående av døvelærere, pastorer som selv er døve, misjonærer og andre. I tillegg drives det også mye frivillig arbeid. Ved inngangen til 2017 har vi etablert virksomhet i 19 land i Asia, Afrika og Midt-Østen, i tillegg til i Australia og i Norge.

Deaf Ministries International er en kristen organisasjon som arbeider med og for døve. Etter noen år med tjeneste i Japan flyttet Neville og Lill til Korea hvor de begynte en liten døve-menighet i kystbyen Inchon, ikke langt fra Seoul. Sammen med fire unge døve ble den første Immanuel-kirken for døve grunnlagt i kjelleren i East Inchon Metodistkirke. Ettersom årene gikk ble det etterhvert 13 slike kirker i tillegg til den første,- alle med pastorer som selv er døve.

Med tiden har arbeidet spredd seg fra Korea til Filippinene, Taiwan, Japan, Myanmar, Thailand, Kenya, Uganda, Tanzania, Rwanda og Burundi der kirker, skoler, små fabrikker og bedrifter, klinikker (høreapparater etc.), jordbruksprosjekter, internater og kristne sentere har vokst frem for å bringe hjelp og evangeliet ut til døve.

Deaf Ministries International ble en uavhengig organisasjon i år 2000, og fungerer som en stiftelse i Australia, USA og Norge. De fleste av kirkene dannet under DMIs administrasjon blir kalt Immanuel-kirker (Immanuel Churches for the Deaf).

Helt fra starten av har medarbeidere og støttespillere i Norge vært en viktig del av arbeidet. DMI er en evangelisk misjonsorganisasjon med og for døve og identifiserer seg med Lausannepakten.