Av Matthijs Terpstra
Etter å ha feiret Lills bursdag med familie og venner reiste Neville Muir til Myanmar. I løpet av en uke besøkte han flere steder hvor DMI jobber.


  For 19 år siden åpnet DMI sin første virksomhet for døve i Myanmar. Døvekirken «Immanuel Church of the Deaf» ble grunnlagt 21. februar 1999. Neville var ikke den eneste besøkende fra Australia. Veldig typisk Neville, tok han med seg en fadderdonor som gir støtte til foreldreløse døve fordi Neville vil vise donoren DMIs arbeid i Myanmar
  For mange år siden bestemte Pa Lian (direktør for DMI Myanmar) og Neville seg for å gjenoppbygge en kirke i landsbyen Pintaw Oo. Den gamle ble ødelagt for noen år siden. Mange døve voksne som bor der er fattige og analfabeter.
  De døve får ikke tilrettelagt opplæring og bruker bare hjemmelagde tegn. Nå har ønsket deres om kunne samles til undervisning gått i oppfyllelse.
  I forbindelse med åpningen dro alle elevene (34) og lærere (4) fra «Lykke-plassen skole» i Kalay sammen med Neville til Pintaw Oo.
  Heller ikke lokalbefolkningen ville gå glipp av åpningen. Det ble en fantastisk begivenhet for de mange fremmøtte. Det ble også utdelt klær til fattige døve donert av DMIs døvekirke i Yangon.
  For de døve i Pintaw Oo er kirken virkelig blitt et lyspunkt i livet.