Hvordan er det å være kristne i Midt-Østen nå? Vi gir i dette nummeret oppmerksomhet til Egypt og Syria.
Egypt
I Egypt blir kan kristne bli forfulgt når myndigheter er ikke tilstede, forteller Mina Adel, vår koordinator i Kairo. Likevel går livet videre for kristne og de går til Gudstjeneste hver uke.

Framhevet bildet her ovenfor: Døve kristne i Egypt har samlet seg og hadde det gøy i Ismailia for noen måneder siden. Ismailia er en by i nordøstlige Egypt. Ismailia er kjent i Egypt som «Byen for skjønnhet og fortryllelse», og ligger på vestsiden av Suez-kanalen. Temaet var «Gud er kjærlighet».

Et unikt møtested for døve i Damaskus etter krigen
Tidligere i September sa FN at borgerkrigen i Syria er over og at Assad har vunnet. Nedal Suleman skrev og fortalte oss hvordan det går i Damaskus og hva de har gjort de siste
månedene.
Våre medarbeider Nedal Suleman og Fadi Alchoufi har etablert et sted for døve som heter «The speaking hands center», oversatt til norsk «Det talende håndsenteret». Nedal skrev:
«The speaking hands center» ble åpnet i oktober 2017. Senteret ble etablert for å hjelpe døve mennesker i Dasmaskus og de nærliggende forstedene. Det er det eneste stedet hvor døve kristne og muslimer i Damaskus kan komme sammen.
Formålet med senteret er å tilby hjelp til alle døve, uavhengig om de er kristne eller muslimer. Sentrene tjenester inkluderer:
1- Undervisning i arabisk språk.
2- Lære folk tegnspråk.
3- Undervisning hvordan å bruke datamaskinene.
4- Undervise i forskjellige håndverk.
Vårt hovedmålet med senteret er å lede døvepersonen til det virkelige og sanne livet, for at personen skal oppleve at livet har en hensikt, og å holde seg borte fra det kaotiske livet som de fleste syriske døve lever.
Senteret gir gratis rådgivning til alle døve som trenger det i ulike livssituasjoner. «The speaking hands center» vil også tilby bevisstgjøringskampanjer for å støtte både døve barn og døve kvinner.
Senteret har åpent daglig fra kl. 10.00 til 18.00, unntatt søndag og mandag.
Be for oss
Nedal Suleman