Denne DMI bloggen har som mål å fortelle om de døve barna, lærerne, pastorene, skolene og kirkene som DMI støtter i utviklingsland. Gjennom deres fantastiske historier håper vi å oppmuntre til å støtte dette arbeidet. Vi håper du vil dele bloggen med vennene dine!

For omtrent 10 år siden, i Ligao, var det en kar som gikk inn på en fast food restaurant. Han gikk fra bord til bord og tigget penger til mat. Det er mange tiggere i Ligao, så dette er ikke en uvanlig historie, bortsett fra et par småting: karen er kanskje 7 år gammel og han er døv.

Og det var her på denne Jollibee restauranten at Neville og Arnel (en av DMIs døve pastorer) fant og reddet dette barnet. De ble snart klar over alle vanskelighetene og problemene han hadde. Han var eldst av 5 søsken, han hadde rømt fra sin voldelige stefar og alkoholiserte mor. Faren og en av brødrene var drept. Han visste ikke hva han het eller hvor gammel han var, og han bodde på gaten.

Hvordan kommer du deg etter en slik start i livet?

Det er blitt en klisjé, men det forblir allikevel en tidløs sannhet: Med kjærlighet.

Neville snakket med han og inviterte han til å komme og bo på DMIs skole i Ligao, der han kunne bo trygt, sove godt, spise regelmessig, gå ordentlig kledd, få undervisning og bli inkludert. Den lille gutten hadde aldri møtt en slik kjærlighet. Det var utrolig. Han startet på skolen, fikk navnet Lille Neville (av de ansatte) etter mannen som reddet han, og begynte å finne ut mer om seg selv.

Kjærligheten er vennlig.

Det var som en drøm ble til virkelighet. Han hadde helt bokstavelig blitt hentet ut av rennesteinen og inn i en idyllisk og vakker Edens hage-aktig skole med pene hus, rolige omgivelser, frodige og grønne områder og vennlige beboere.

Men dette var ikke noe eventyr.

I begynnelsen ville ikke de andre barna snakke med denne skitne, mørkhudede gategutten. De ansatte skrubbet han ren og ga han rene klær og da begynte noen av barna å snakke med han. Det tok litt tid før resten av barna godtok han, men Neville, de ansatte og noen få av barna fikk han til å føle seg elsket.

Kjærligheten er tålmodig.

Bildetekst: Lille Neville er glad for sitt nye liv.

Men bekymringene forsvant ikke helt. Noen vaner er vonde å vende. Lille Neville strevde ofte med raserianfall og tok ut frustrasjonen sin på andre barn eller så kastet han steiner på biler som kjørte forbi. Han strevde med skyldfølelse fordi han hadde forlatt familien sin og noen ganger var han fristet til å returnere til sitt gamle liv med tigging og stjeling på gaten.

Men kjærligheten er utholdende

Nå er det lenge siden. Mens han holdt på å tilpasse seg sitt nye liv fant Lille Neville en ny venn – Jesus – og Han utgjorde hele forskjellen. Lille Neville tror på Jesus. Han ber til Gud i Jesu navn. Til tross for alt han måtte gå gjennom som en liten gutt føler han ikke bitterhet overfor familien og han ber regelmessig for dem. Daglig leser han en andaktsbok for døve og den hjelper han med å forstå Guds plan for livet hans. Lille Neville går på møte i kapellet på skolen hver onsdag der han elsker å være med og synge (på tegnspråk).

Bildetekst: Han heter Jesus!

Jeg er interessert i å høre hvordan han forstår troen og spør han om hva som er den viktigste delen av troen for han. Han svarer at det er å holde seg fra avgudsdyrkelse (i alle former) og å følge Jesus alene. Han sier at dette er viktig for han fordi fremdeles kan hans gamle ‘demoner’ prøve å lokke han tilbake til gaten og til å følge andre ‘guder’. Det er bare ved å holde seg nær til Jesus han kan motstå dette og holde seg trofast til Gud. Det handler om tillit, sier han. Han må stole på Jesus, at Han har kontrollen.

Vise ord fra en som er så ung.

Jeg spør hva han vil dele med de som leser denne bloggen. Han sier at han ikke kan så mye og derfor ikke kan anta at han kan dele noe verdifullt med andre som kan mer enn han selv, men han ønsker å dele Jesu kjærlighet med andre, slik som Neville og Arnel delte det med han i Jollibee restauranten for 10 år siden. Han fikk navnet Lille Neville etter mannen som fortalte han om Jesus og viste han veien til Livet, nå ønsker han å gjøre det samme for andre.

Vel, det er noe verdifullt å dele med andre.

Nylig ble Lille Neville gjenforent med familien sin. Da oppdaget han, blant andre ting, navnet han fikk ved fødselen. Navnet hans er Jesus.

Kjærligheten svikter aldri.

kr