På farten i Filippinene og Syria
Av Neville Muir og oversatt av Eva Kinn He
Vår trofaste gamle jeep har blitt pensjonert. I 18 år har den fraktet elever, ansatte, besøkende, ris, griser, og alt mulig annet både lokalt i Bicol og på langtur helt til Davao i Mindanao.
I vår nye Toyota Hiace som vi nylig har fått i gave, får vi en mye mer behagelig reise og uten tvil en tryggere en, men bilen har langt fra den samme karakteren som den gamle jeepen. Og så er det ikke lov til å sitte på taket på den.
Alle er begeistret over nyervervelsen, og nå kan vi kjøre fra sted til sted uten fare for å bli kvalt av eksos eller å bli blåst av taket.
Noen deler av Syria opplever nå fred, og behovet for en ny bil ble ganske presserende. Nedal og Fadi hadde en gammel og skrøpelig kinesisk bil som var i så dårlig stand at panseret løsnet og falt av på en kjøretur til Damaskus.
Vi opplevde et helt utrolig mirakel da Kathi i Japan (som donerte bilen til Filippinene) også donerte en bil til Syria. Vi er nå stolte eiere av en fantastisk skinnende svart Hyundai minibuss. Den kommer ikke til å være skinnende lenge etter kjøreturer på Syrias støvete veier, men for en velsignelse! En stor takk til Kathi i Japan og til Hilde i Tasmania som dro det hele i gang med startkapital.